Nieuws

Componence Asset List

18 december 2020

ik+pas+200x200.png
De twee uiterst geslaagde campagnes van dit jaar krijgen een vervolg: op 1 januari 2021 start een nieuwe Dry January-challenge van IkPas. 

Het afgelopen jaar zetten tijdens deze succesvolle campagne 50.000 deelnemers hun alcoholgebruik op pauze. Vanaf 1 januari 2021 kan ook jij de uitdaging aangaan en ervoor kiezen een maand lang geen alcohol te drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven, je ook op langere termijn fysiek én mentaal beter voelt en minder alcohol drinkt. Doe jij ook mee? Schrijf je dan nog in via www.ikpas.nl/inschrijven.

Wat levert IkPas op?

IkPas-deelnemers merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun
alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid, het is goed voor je organen en
daarbij opgeteld: het heeft een positief effect op hoe je je voelt. Niet alleen tijdens de
campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk
én mentaal fitter en drinkt minder dan voorafgaand aan IkPas.
Uitgebreide informatie over alle resultaten kun je vinden op ikpas.nl/onderzoek.

IkPas 2021

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die de Stichting Positieve Leefstijl organiseert met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
IkPas is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Dranquilo

In het verlengde hiervan start de overheid met een meerjarige publiekscampagne over het bewust omgaan met alcohol; Dranquilo. Alle informatie over de campagne is te vinden op de website www.dranquilo.nl.