Nieuws

Componence Asset List

06 augustus 2021

Inclusie-socialrun.png
Wij geloven in een inclusieve samenleving, waarin iedereen wordt geaccepteerd in zijn mogelijkheden, kwetsbaarheden en eigenaardigheden. Een samenleving waarin iedereen de kans krijgt zijn potentieel te verwezenlijken en mee te doen.

Parnassia Groep wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. Wij doen dit onder andere door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met collega's en (ex)patiënten.

Socialrun

Eén van deze activiteiten is de Socialrun. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 km in 48 uur, die elk jaar georganiseerd wordt in het derde weekend van september. Teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Mensen met én zonder psychische kwetsbaarheid organiseren en lopen samen de estafette.

Inclusieweek 2021

We zijn hard bezig om diverse activiteiten te organiseren, natuurlijk rekening houdend met de coronaregels. Het belangrijkste is dat je met elkaar in beweging bent, door te wandelen/te fietsen/te suppen of spelletjes te doen. In 2020 zijn er activiteiten georganiseerd op bijvoorbeeld een ouderenkliniek, maar ook op dagbestedingscentra. Daarnaast hadden meerdere afdelingen initiatieven waar iedereen mee kon doen als ze dat wilden, voor (ex)-patiënten, familie of collega's. Dit jaar hopen we op nóg meer activiteiten.

Het overzicht van de activiteiten zal via onze sociale media gedeeld worden. Dus als je mee wilt doen of gewoon geïnteresseerd bent, kijk dan regelmatig op onze socials. Volg de hashtag #meedoeniswinnen op Instagram, Linkedin en Facebook. Daar vind je berichten over de Socialrun en over de activiteiten die tijdens de Inlclusieweek door heel het land georganiseerd worden.