Nieuws

Componence Asset List

19 augustus 2020

regulier+-+Karin+Slotema.jpg.png

De oratie van Karin Slotema, psychiater bij PsyQ en bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen namens Parnassia Groep, is op 11 september vanaf 16.00 uur live te volgen via de livestream van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Als bijzonder hoogleraar wil Slotema een bijdrage leveren aan vermindering van het (zelf)stigma dat mensen met een persoonlijkheidsstoornis ervaren. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben moeite om met emoties om te gaan en hebben meestal een laag zelfbeeld. Door hun omgeving, en zelfs door hulpverleners, worden ze daardoor nog te vaak als ‘moeilijk mens’ gezien, in plaats van als mensen die psychische hulp nodig hebben.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat persoonlijkheidsstoornissen veel voorkomen, maar vaak niet (tijdig) herkend en dus ook niet behandeld worden. Terwijl behandeling en verbetering van de kwaliteit van leven goed mogelijk is. Met onderzoek en onderwijs wil Slotema er aan bijdragen dat persoonlijkheidsstoornissen eerder en beter worden herkend en dat patiënten zorg en behandeling op maat krijgen.

Volg de oratie van Karin Slotema live online

11 september, 16.00 uur

Via de link http://msc.eur.nl/live/view.php?room=aula

Ook jij kunt helpen

Ook jij kunt bijdragen aan onderzoek naar destigmatisering van persoonlijkheidsstoornissen Maak je bijdrage over naar NL68 INGB 0656 797436

Ten name van: Stichting Vrienden Parnassia Groep

Onder vermelding van: Onderzoek destigmatisering persoonlijkheidsstoornissen, contactpersoon Karin Slotema