Nieuws

Componence Asset List

17 september 2020

200x200+socialrun+logo.jpg
Individueel, maar ook in teamverband zijn (ex)patiënten, ervaringsdeskundigen en  behandelaren op allerlei mogelijke manieren sportief in de weer om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. Nog altijd voelen veel te veel mensen zich buitengesloten. De aandacht ligt bijna altijd op dingen die niet lukken, terwijl juist heel veel wèl kan. Alleen als we allemaal in beweging komen en ons inzetten, komt er een einde aan buitensluiting.

In beweging komen en aandacht vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden

Deze week doet Parnassia Groep mee aan de Socialrun. Normaal gesproken lopen dan teams van allerhande zorginstellingen in estafettevorm een route van 555 km om daarmee positieve aandacht te vragen voor mensen met psychische stoornissen. Vanwege corona kon dat dit jaar niet doorgaan.

​​​Kleinschalig is wel heel veel mogelijk. Soms individueel, maar ook vele leuke activiteiten in groepsverband. Fiets- en wandeltochten, hardlopen, paardrijden en golfen. Allerlei sportieve activiteiten die bijdragen aan de letterlijke en figuurlijke beweging rondom inclusie zijn welkom.
​​​​​​​Kijk eens op de speciale Parnassia Groep pagina op de website van Social Run. Op deze website kan je op Socialrun.tv kijken naar interviews, workshops, live uitzendingen, documentaires en meer.

Volg het PG team op Facebook.
​​​​​​​De inclusieweek loopt tot en met zondag 20 september 17.00 uur!

Deze insteek van Socialrun Inclusieweek sluit naadloos aan bij de aanpak van PG om alle (toekomstige) collega's en patiënten tot hun recht te laten komen en zich thuis te laten voelen, ongeacht geslacht, genderidentiteit, leeftijd, seksuele geaardheid, levensbeschouwing, etniciteit en mentale of fysieke gesteldheid.