Nieuws

Componence Asset List

29 januari 2019

200x200+PG+cross+Castricum+%281%29.jpg
Op zondag 17 maart 2019 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de derde keer een hardloopcross. Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau.

Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van Parnassia (voorheen) Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de runningtherapie voor patiënten van Parnassia. De edities van 2017 en 2018 waren zo’n succes, dat een derde editie niet kon uitblijven.

Bewegen

Door te gaan bewegen en/of sporten verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, bewegen heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.

Parnassia Groep cross

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,5 km, 4 km en 10 km.

Jeugd

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk
parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich
wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). De wat oudere jeugd kan
kiezen tussen 2,5 km of 4 km.

Tijdstip

• lopers voor de 2,5 en 4 km starten om 10.15 uur.
• lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Meer informatie en inschrijving

Klik hier voor meer informatie en inschrijving