Nieuws

Componence Asset List

26 november 2020

regulier_boek+meiden+met+autisme.jpg

Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds en vlot geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme. Het boek geeft informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun (dagelijks) leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit.

Het boek bestaat uit ruim veertig korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen. Ze beginnen steeds met het verhaal van een meisje op het primair onderwijs en een meisje op het voortgezet onderwijs met autisme. Daarna volgen informatie en weetjes, worden er tips gegeven voor de meisjes zelf, maar ook voor hun vriendinnen, ouders en leerkrachten. Dit zijn de zogenaamde ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken.

Ook voor hulpverleners

Ook hulpverleners kunnen dit boek goed gebruiken om meisjes inzicht en handvatten te geven hoe om te gaan met hun autisme in specifieke situaties. En het helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren.

Onze collega Audrey Mol, werkzaam als klinisch psycholoog bij het Leo Kannerhuis in Amsterdam, is een van de auteurs van dit boek. De auteurs zijn ervaringsdeskundigen met autisme en/of behandelaren van meisjes met autisme. De redactie wordt gevormd door drie bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), allen werkzaam als psycholoog in het autismeveld.

Els Blijd-Hoogewys, Marleen Bezemer en Audrey Mol, Lifehacks voor meiden met autisme. Handige tips voor dagelijkse problemen, SWP Uitgeverij, € 28,-