Nieuws

Componence Asset List

20 september 2018

200x200+PG+logo.png

We brengen de kracht van de groep beter tot uitdrukking met een gemeenschappelijke huisstijl en het samengaan van een aantal zorgmerken onder één naam.

Omdat we samen sterker staan, kunnen we meer betekenen voor onze patiënten. En dat willen we ook naar buiten toe uitdragen. Daarom presenteren we onszelf met een gemeenschappelijke huisstijl. Die laat zien dat we bij elkaar horen als één groep van verschillende zorgmerken met elk hun eigen specialisme.

Als groep staan we sterk door samen te werken en te vernieuwen. Samen hebben we alles in huis voor de best mogelijke psychische hulpverlening en verslavingszorg. Samen kunnen we onderzoek doen, opleiding en ontwikkeling faciliteren met een eigen academie en investeren in innovatie en nieuwe behandelmethodes. We benutten onze kennis en kunde voor de zorg aan onze patiënten, maar ook om de ggz vooruit te helpen.
Uiteraard doen we dit in nauwe samenwerking met onze samenwerkingspartners. Samenwerking maakt het mogelijk om baanbrekend werk te verrichten en meer te betekenen voor mensen die psychische hulp nodig hebben.

Veranderingen in merknamen

Een aantal zorgbedrijven gaat samen verder onder één gemeenschappelijke merknaam. Deze zorgbedrijven bedienen dezelfde doelgroep. Het samengaan betreft alleen een naamswijziging; verder verandert er niets in de organisaties.

Parnassia en Dijk en Duin

Parnassia en Dijk en Duin gaan samen verder onder de naam Parnassia. De regio’s Noord-Holland (voorheen Dijk en Duin) en Haaglanden (Parnassia) hebben hun krachten de afgelopen periode gebundeld om de specialistische zorg aan patiënten met ernstige psychiatrische problemen en ouderen nog beter te maken.

Bavo Europoort en Antes

Bavo Europoort en Antes gaan vanaf januari 2019 verder onder de merknaam Antes. Dat is zo afgesproken als onderdeel van de fusie, die als doel heeft gezamenlijk een toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede ggz te realiseren voor mensen met ernstige psychiatrische problemen en ouderen in de regio Rotterdam-Rijnmond, de Drechtsteden en op de Zuid-Hollandse Eilanden.

Actief Talent en Reakt

Actief Talent en Reakt gaan samen verder onder de merknaam Reakt. Hiermee gaan zij een bredere doelgroep bedienen. Actief Talent is actief in Noord-Holland. Op de voormalige Actief Talent locaties werden voorheen vooral mensen met verslavingsproblematiek en/of een justitiële achtergrond geholpen, nu gaan zij ook mensen met psychische problematiek begeleiden.

Jeugd

We hebben tot nu verschillende zorgmerken die zich richten op de jeugd en hun gezinnen, waaronder De Jutters, Youz en Lucertis. Vanaf 1 januari 2019 gaan deze merken samen verder onder de naam Youz.

 

Parnassia Groep specialist in geestelijke gezondheid
Indigo

mentale ondersteuning direct en dichtbij

Lucertis en De Jutters

specialist in psychische problemen bij kinderen, jongeren en hun gezinnen

1nP

ggz: persoonlijk en dichtbij

i-psy specialist in interculturele psychiatrie
PsyQ

specialist bij psychische problemen

Brijder

specialist in verslavingszorg

Parnassia

specialist in psychiatrie (Regio’s Haaglanden en Noord-Holland)

Antes/Bavo Europoort

specialist in psychiatrie en verslaving

Reakt

werken aan je toekomst

Fivoor

forensische en intensieve psychiatrische zorg

 

Planning

Op 20 september 2018 wordt de gemeenschappelijke huisstijl geïntroduceerd voor alle onderdelen van Parnassia Groep. De invoering verloopt geleidelijk. We verwachten dat de nieuwe huisstijl voor het einde van 2018 volledig is ingevoerd.

Wat verandert er voor u?

Bent u in behandeling bij één van onze zorgmerken, dan krijgt u mogelijk te maken met de nieuwe merknaam. Verder verandert er voor u niets. Onze dienstverlening en uw behandeling blijven hetzelfde.