Nieuws

Componence Asset List

17 juni 2019

Wachttijden.jpg

In de digitale poli van PsyQ krijgen cliënten een 100% online behandeling voor angst- en/of stemmingsklachten. Het voordeel is dat niemand hoeft te wachten in de spreekkamer en begeleiding vindt plaats op het moment dat de cliënt daar behoefte aan heeft. Ook is deze vorm van behandeling doeltreffend tegen de lange wachtlijsten.

Snel starten en doorschuiven op de wachtlijst

Wanneer u uw cliënt verwijst naar de digitale poli dan kan uw cliënt snel starten met de behandeling. Ondertussen staat uw cliënt ook op de wachtlijst voor behandeling op locatie. Mocht het nodig zijn dat de behandeling op locatie plaatsvindt dan kan uw patiënt gemakkelijk overstappen naar een behandeling op locatie en is uw cliënt in de tussentijd al doorgeschoven op de wachtlijst.

Over de digitale poli
In de digitale poli van PsyQ krijgen cliënten een online behandeling voor angst- en/of stemmingsklachten. Het contact tussen behandelaar en cliënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of chatfunctie. Voor deze behandelsessies maken we van te voren een afspraak. De cliënt krijgt huiswerk/opdrachten en registreert hoe het gaat. De behandelaar volgt de voortgang en geeft feedback. Uw cliënt hoeft niet meer naar onze vestiging te komen en heeft daardoor geen reistijd. De behandeling kan overal gevolgd worden via een smartphone. Deze behandeling wordt ondersteund door de NiceDay app.

Verwijscriteria
Deze behandeling is bedoeld voor personen met een angststoornis en/of depressie. Om deze behandeling te volgen is een smartphone nodig met 4G (en wifi). Verder is het belangrijk dat uw cliënt kan werken met apps.

Aanmelden?
Wilt u uw cliënt aanmelden voor online behandeling? Dan kunt u een verwijsbrief meegeven aan uw cliënt. Of u kunt gemakkelijk verwijzen via ZorgDomein of het aanmeldformulier op de website. Geef daarbij dan aan dat er voorkeur is voor online behandeling.