Nieuws

Componence Asset List

05 april 2019

Regulier-Running+therapie.jpg

Stress ervaren we allemaal wel eens. Maar als je autisme hebt, dan is de kans groot dat je veel vaker dan anderen stress ervaart, en dat het je meer moeite kost om dat gevoel van stress weer kwijt te raken. De behandelvorm Running therapie biedt hulp.

In het kader van de NVA Autismeweek spraken we hierover met Ilse Kuitwaard. Zij is verbonden aan het Centrum Autisme in Noord-Holland van Parnassia en tevens running therapeut.

Ilse: ‘Running therapie is een behandelwijze waarbij we mensen stimuleren om te bewegen. Het gaat hierbij niet om de prestatie, maar om het doen. Het is een prestatie als je het doet. Veel mensen met autisme ervaren dagelijks stress en piekeren vaak. Bij running therapie richt je je op ontspannen lopen en rustig aan doen. Hierdoor word je gestimuleerd om in een lage versnelling te lopen. Voor mensen die veel piekeren is dit een goede manier om aandacht te besteden aan je gevoel en de omgeving en om je gedachten los te kunnen laten. Dit verlicht de spanning. Daarnaast is de fysieke inspanning ook goed voor de nachtrust. Dubbele winst dus! Ik raad het eigenlijk iedereen aan.’

Meer informatie

Wil je meer weten over, of deelnemen aan Running therapie? Dan kan je contact opnemen met een van de onderstaande onderdelen van Parnassia Groep.

Regio Haaglanden en Rijnmond

Regio Noord-Holland