Nieuws

Componence Asset List

26 mei 2015

250x198+rozenbottel.png

Vanuit wijkcentrum De Rozenbottel, onderdeel van Reakt (Parnassia Groep), is een mooi initiatief ontstaan om een gezamenlijke moestuin aan te leggen. Zo'n 50 buurtbewoners zijn nu samen met patiënten actief in de tuintjes. "Het is geweldig om te zien dat ouders met kinderen het wijkcentrum bezoeken, precies wat we gehoopt hebben", zo zegt Maurice Kuijpers, coördinator van de Rozenbottel. .

Op woensdag 27 mei aanstaande wordt de buurtmoestuin van De Rozenbottel feestelijk geopend. Vanuit het wijkcentrum De Rozenbottel is men op zoek naar aansluiting in de buurt. Op die manier wil men maatschappelijk relevant werk kunnen aanbieden aan de patiënten die zich graag willen inzetten voor de omgeving. De moestuin is daar een voorbeeld van.

Waardering

De moestuin stelt buurtbewoners in staat om eigen gezonde voeding te telen in een wijk waar veel portiekwoningen zijn. De patiënten hebben de tuin aangelegd en ondersteunen activiteiten die een verbinding hebben met de tuin. Voor hen geldt dat zij daardoor nieuwe contacten kunnen aangaan en waardering ervaren van de buurtbewoners.

Om de bewoners wat kennis bij te brengen heeft John Plomp, docent bij de afdeling Archeologie & Natuur-en Milieueducatie van de gemeente Den Haag, de bewoners de eerste beginselen bijgebracht, tijdens een gezellige avond in de Rozenbottel.

Het moestuinproject is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het fonds Vrienden van de Parnassia Groep.

Datum: woensdag 27 mei 2015

Tijdstip: 14.00 uur

Locatie: Rozenbottelstraat 20 2552 DS Den Haag

http://reakt.nl/