Nieuws

Componence Asset List

14 april 2017

200x200+vrouw+met+groene+jas.png

Een leeg hoofd. Rust. Balans. Zeker zijn over jezelf. Positief denken. Je goed voelen. Dat zijn de ‘symptomen’ van mentaal fit zijn. Het gaat er om dat je weet wie je bent, dat je dingen doet die je blij maken en dat je weinig stress ervaart in het leven. Wil jij mentaal in topconditie zijn? Schrijf je dan nu in voor de 8-weekse training mindfulness bij Indigo Preventie. We starten op 22 mei 2017.

Met mindfulness richt je je aandacht op het hier en nu. Zonder je af te laten leiden door gedachten aan dingen uit het verleden of in de toekomst. Regelmatig ben je ergens mee bezig en tegelijk denk je aan iets anders. Met mindfulness leer je te genieten van je dagelijkse douche en niet intussen al te denken aan wat je staat te wachten op je werk. Het gaat niet om jezelf verwennen, maar om het openstellen en vooral leren accepteren van de dingen die gebeuren. Via meditatieoefeningen kun je je beter concentreren op wat je op dat moment doet, voelt en ervaart.

Het mooie aan mindfulness is dat het niet gaat om het afleren van iets wat je fout doet, maar om het groter maken van iets wat je al kunt.

Verminderen van psychische klachten

Mindfulness is vooral goed voor mensen die last hebben van depressieve klachten, stress, piekeren, chronische pijn en burn-out. Langdurig een hoog stressniveau hebben is niet gezond en te veel stress  leidt tot depressie- en piekerklachten. Door het trainen van je aandacht verminder je de stress waardoor je minder piekert. Je concentratie is beter en je leert je grenzen aan te geven. Dit geeft je meer zelfvertrouwen, waardoor je intenser van het leven kan genieten. 

Praktische informatie

Tijdens de mindfulness-training doe je diverse aandachtsoefeningen, zoals een bodyscan, zitmeditatie, yoga-oefeningen en oefeningen om anders om te gaan met gedachten. De oefeningen kun je makkelijk toepassen in je dagelijks leven, thuis en op je werk. Meer informatie over de training mindfulness.