Nieuws

Componence Asset List

22 december 2023

regulier-uitreiking-nen.jpg

Parnassia Groep heeft twee belangrijke certificaten voor informatiebeveiliging behaald: de NEN 7510 en de ISO 27001. Dit betekent dat de organisatie voldoet aan de normen en eisen voor het waarborgen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor onze cliënten.

Het behalen van het NEN 7510 en het ISO 27001 certificaat is een belangrijke mijlpaal voor Parnassia Groep, omdat dit laat zien dat we op een veilige manier omgaan met de gegevens van cliënten, collega’s en derden. We blijven daarnaast continu stappen zetten om de beveiliging nog verder te verbeteren.
 
Chief Information Security Officer Adrie Rolloos was intensief betrokken bij het certificeringstraject: “De certificeringen behalen is niet het werk van één persoon of van één afdeling. Tijdens de externe audit wordt informatiebeveiliging binnen de gehele organisatie bekeken. Een topprestatie en een teamprestatie van de gehele organisatie!”

Sjoerd van Breda: ‘’Daar sluit ik mij van harte bij aan. De auditoren hebben veel afdelingen van de verschillende zorgbedrijven en professionele diensten bezocht. Ze gaven, zonder uitzondering, aan ons terug dat ze alleen maar bevlogen, kundige en enthousiaste collega’s hebben ontmoet en dat wij samen een mooie, professionele organisatie vormen. Daar zijn wij dan ook heel trots op!  
 
Tijdens het traject is met John Roos (adviseur informatiebeveiliging) het managementsysteem voor informatiebeveiliging opgezet en geïmplementeerd, conform de eisen van de normen.

Foto: Op 21 december ontving Sjoerd van Breda, lid raad van bestuur Parnassia Groep, het certificaat uit handen van een vertegenwoordiger van DigiTrust. (Fotograaf: Jeroen Mooijman)