Nieuws

Componence Asset List

01 november 2018

200+x+200+seo+award.jpg

De SEO-campagne die Parnassia Groep in samenwerking met partner DEPT sinds enkele jaren voert om de websites beter vindbaar te maken, is genomineerd voor beste SEO-campagne bij de Dutch Search Awards. Op 22 november maakt de jury bekend of Parnassia Groep en DEPT de award mee naar huis mogen nemen.

Sinds 2015 werken Parnassia Groep en DEPT, voorheen Expand Online, nauw samen. Destijds werd er bij Parnassia Groep weinig aandacht geschonken aan online marketing, met vrijwel geen online zichtbaarheid tot gevolg. Met het oog op de drie SEO-pilaren – techniek, content en autoriteit – bleek dat de websites wel online autoriteit hadden, maar geen (geoptimaliseerde) content en geen goede technische website basis. SEO staat voor Search Engine Optimalization en zorgt ervoor dat websites zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines op internet staan. Parnassia Groep vindt het belangrijk dat mensen die online op zoek zijn naar informatie over geestelijke gezondheid goede en betrouwbare informatie vinden.

De technische en content-optimalisaties (o.a. door zoekwoordenonderzoek) waren de eerste stappen in de strategie. Het speerpunt was de bewustwording van ‘online’ en de kennisoverdracht van DEPT naar Parnassia Groep.

Spectaculaire resultaten

Deze punten zijn, en worden nog steeds, aangepakt met spectaculaire resultaten tot gevolg. Zo nam het organisch verkeer (niet-betaalde zoekresultaten) van Parnassiagroep.nl met 373 procent toe en bij Brijder en PsyQ met respectievelijk 120 en 53 procent.

Zes nominaties

Naast de nominatie voor Beste SEO-campagne maakt DEPT kans op nóg 5 awards, waaronder Best Agency Large. Stemmen op DEPT kan op de website  https://dutchsearchawards.nl. De stemmodule staat helemaal onderaan.