Nieuws

Componence Asset List

28 juni 2019

regulier_dutch+interactive+awards+Deborah.jpg

Parnassia Groep en samenwerkingspartner DEPT hebben gisteren in Amsterdam nét naast een Dutch Interactive Award voor digitale transformatie gegrepen. Wij feliciteren Samskip met het winnen van de award voor digitale transformatie.

De technische en content-optimalisaties (o.a. door zoekwoordenonderzoek) van de websites waren de eerste stappen in de strategie naar digitale transformatie. Sinds 2015 werken DEPT en Parnassia Groep (waaronder PsyQ Nederland) nauw samen. Zodat betrouwbare informatie over psychische klachten makkelijk vindbaar is en het bewustzijn over psychische ziektebeelden groeit. Met het oog op de drie SEO-pilaren – techniek, content en autoriteit – hadden de websites wel online autoriteit, maar onvoldoende (geoptimaliseerde) content en technische website basis. SEO staat voor Search Engine Optimalization en zorgt ervoor dat websites zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Spectaculaire resultaten

Zo nam het organisch verkeer (niet-betaalde zoekresultaten) van PsyQ.nl met 53 procent toe. Om de kennis over psychische klachten te vergroten, is PsyQ Nederland in 2016 gestart met online campagnes. Met campagnes over o.a. depressie en angst willen we dat psychische klachten sneller worden herkend zodat mensen eerder hulp zoeken. Het websiteverkeer op de site van PsyQ Nederland is sinds 2017 bijna verdrievoudigd en een campagne heeft gemiddeld een bereik van 1 miljoen views.

Bedankt DEPT!

Jammer genoeg hebben we niet gewonnen maar we bedanken DEPT voor de ondersteuning bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om het stigma op psychische klachten te verminderen.