Nieuws

Componence Asset List

08 juni 2021

200x200+alii.jpg
Parnassia Groep werkt met het Alii Platform om alle medicatieprotocollen van de organisatie eenvoudig toegankelijk te maken voor onze zorgprofessionals. Daar komen nu keuzehulpen bij met concreet advies voor behandeling en begeleiding. De keuzehulpen zijn ontwikkeld door AKWA GGZ en Alii, met de inhoud van de zorgstandaarden als basis. Een zorgstandaard beschrijft in algemene termen vanuit het perspectief van de patiënt wat goede zorg is voor mensen met een bepaalde psychische aandoening.

Parnassia Groep heeft de keuzehulpen vertaald naar de specifieke praktijk van de eigen organisatie, onder leiding van onze PG-specialismeleiders. Specialismegroepen en zorgprofessionals binnen Parnassia Groep slaan hiermee de brug van de kwaliteitsstandaarden naar de zorg.

Basis voor gesprek patiënt en behandelaar

Na het beantwoorden van de verschillende vragen uit de keuzehulp, volgt een advies voor behandeling en begeleiding en de eventuele inzet van medicatie. Dat advies dient als basis voor het gesprek van behandelaar en patiënt, waarna zij samen een keuze maken voor een behandeling, afgestemd op de individuele situatie.