Nieuws

Componence Asset List

10 maart 2023

oekraine-200.jpg

Wij voelen mee met wat de inwoners van Oekraïne moeten doormaken; de angst om de eigen veiligheid en die van geliefden, het verlies van alle zekerheden en van de soevereiniteit van hun land. Oekraïners hebben hulp nodig en veel mensen willen zich hiervoor inzetten. Ook Parnassia Groep vangt sinds maart 2022 Oekraïense vluchtelingen op in samenwerking met onze partnerorganisatie SOFT Tulip.

Opvang bij Parnassia Groep

Parnassia Groep biedt op de locatie Monsterseweg in Den Haag opvang voor 35 extra kwetsbare Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om gezinnen met kinderen/gezinsleden met een fysieke of psychische beperking. Vanaf oktober 2022 is dit een officiële Haagse opvanglocatie.

Acties van teams/cliënten

Diverse teams/cliënten zijn het afgelopen jaar in actie gekomen. Een paar voorbeelden.

  • De kringloopwinkel van Reakt Poortugaal heeft onder andere kleding, schoeisel en knuffels gedoneerd via Stichting Animals in Need.
  • De fietswerkplaats van Reakt Haarlem knapte fietsen op en verkocht deze bij opbod. De opbrengsten hiervan gingen naar Giro 555.
  • Collega’s van Indigo preventie Rijnmond liepen op 18 juni 2022 de 'Nacht van de vluchteling’ om geld op te halen voor Oekraïne.
  • Parnassia Groep deed een donatie aan Soft Tulip voor aanschaf van generatoren voor de energievoorziening van opvanglocaties in Oekraïne.

Heb je vragen over onze actie? Bel ons op 088 357 13 57 of mail uw vraag naar pgactieOekraïne@parnassiagroep.nl.