Nieuws

Componence Asset List

22 november 2023

focusdag+2023-200.jpg
Maandag 20 november vond de jubileumeditie plaats van de Focusdag. Deze inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein stond in het teken van het thema ‘geluk’. Parnassia Groep was ook aanwezig.

De 10de Focusdag werd door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geopend en daarna nam psycholoog Merijn Ruis ons mee in zijn verhaal over een gelukkig leven. Volgens Ruis hoeft geluk niet ingewikkeld te zijn en kan dat al door kleine gewoontes te veranderen, zoals een praatje maken met een onbekende.

Het programma bestond uit workshops, trainingen en lezingen. Alle zorg- en wijlzijnsorganisaties uit het Rijnmond gebied waren vertegenwoordigd. De informatiemarkt van Parnassia Groep, waaraan Antes, Indigo/PsyQ, Reakt, Youz en Youz/Antes Verslavingszorg deelnamen, werd goed bezocht. Collega Jeltje Kramer was zeer tevreden na afloop:“Samen met onze collega’s van Youz en Youz verslavingspreventie en Antes hebben we veel Rotterdamse zorg- en welzijnsprofessionals verteld over wat we allemaal doen voor de mentale gezondheid (en daarmee hun geluk) van jong en oud én professionals. Geluk was het thema en ik prijs me gelukkig met zoveel fijne collega’s. Het was een mooie dag.”

We kijken terug op een geslaagde dag waarop we veel ervaringen hebben kunnen delen en veel inspiratie hebben opgedaan.