Nieuws

Componence Asset List

21 juli 2017

200x200+prijsvraag+intrakoop.png

Welke zorgaanbieder bereikt het meest bij het verduurzamen van energie in zijn organisatie  en hoe ? Dat was de prijsvraag die inkoopcoöperatie voor de zorg Intrakoop dit jaar voor het eerst uitschreef. Deze prijsvraag sluit volledig aan bij ons duurzaamheidsbeleid en natuurlijk voelden we ons uitgenodigd hieraan mee te doen. We zijn trots dat we de winnaar zijn geworden.

Prijsuitreiking

Op 12 juli 2017 nam onze bestuurder Betty Kooijman de prijs in ontvangst, uit handen van Frank Kaptein, directeur van Intrakoop. In haar dankwoord lichtte Betty Kooijman toe waarom Parnassia Groep zo'n actief  duurzaamheidsbeleid voert. Al jaren werken we aan verduurzaming van ons energiegebruik omdat we een actieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu voor onszelf en toekomstige generaties. We hebben bijvoorbeeld de afgelopen jaren onze m2 fors teruggedrongen. Zo dragen we graag bij aan het verminderen van ons energieverbruik en daarmee een schoner milieu. Onze inspanningen krijgen door de prijs mooie aandacht.'

Waardecheque

De prijs  bestaat uit een waardecheque van € 2.500  te besteden  aan een duurzaam initiatief voor patiënten en/of medewerkers. Het prijsbedrag gaan we beschikbaar stellen voor teams die een bijzonder duurzaamheidsinitiatief hebben genomen.

Waarom

Waarom meent Intrakoop dat wij deze prijs verdienen? Omdat we ons duurzaamheidsbeleid omzetten in inspirerende resultaten. Denk bijvoorbeeld aan 3500 zonnepanelen, elektrische laadpunten voor auto’s, ledverlichting op onze terreinen, vervanging van warmwaterboilers door kleinere elektrische boilers, leidingisolatie en 24-uur per dag inzicht in ons energieverbruik door slimme meters.

Kennis en ervaringen delen voor duurzamere zorgsector

De belangrijkste reden voor Intrakoop om ons tot winnaar uit te roepen is dat wij graag onze kennis en ervaringen delen met andere leden van de coöperatie. Zo hebben wij een voortrekkersrol op ons genomen bij de aanbesteding van ledverlichting waardoor meerdere zorgorganisaties zijn geïnspireerd om LED–verlichting te realiseren.

Intrakoop

Evenals zo’n 600 andere zorgorganisaties zijn wij aangesloten bij Intrakoop de inkoopcoöperatie van de zorg. De prijsvraag “Verduurzaming energie in de zorg” heeft Intrakoop uitgeroepen om leden te stimuleren meer te doen aan het verduurzamen van energie en hierover kennis en ervaringen met elkaar te delen.