Nieuws

Componence Asset List

23 maart 2015

250x198+stillen.png

In de voorstelling schetst  theatermaker en ervaringsdeskundige Maartje Wikkerink op artistieke wijze een treffend beeld van de achtergronden, gevolgen en behandeling van een eetstoornis.

Ze verbeeldt het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. Ze maakt daarbij niet alleen gebruik van haar expressieve uiterlijk en heldere stem, maar ook van papieren poppen en veelzeggende teksten tegen een verrassend decor.

‘Wat als ik mijn eetstoornis loslaat?, Wat als ik terugval?', ‘Wat als ik nooit kan zijn wie ik wil zijn of eigenlijk ben?' zijn herkenbare vragen voor iedereen die met een eetstoornis te maken heeft.

De voorstelling is zondag 12 april om 14:30 uur in Den Haag in het Diamanttheater (Diamanthorst 183, tram 6 en bus 24). De zaal is open vanaf 14:00 uur.

Aanmelden kan via de mail bij Henriëtte van de Pol, h.vandepol@kompassie.nl
De toegang bedraagt 10 euro per persoon, te betalen contant aan de zaal.

Na de voorstelling is er informatie te verkrijgen over professionele hulp door PsyQ en over ondersteuning van lotgenoten bij herstel.


Meer informatie over eetstoornissen? Zie http://www.psyq.nl/Programma/eetstoornissen