Nieuws

Componence Asset List

21 januari 2020

slapende+vrouw+200+200.jpg
De komende zes weken staan bij PsyQ volledig in het teken van slaapproblemen in combinatie met een psychische stoornis. Goed slapen is namelijk van groot belang voor lichamelijke én psychische gezondheid.

Af en toe een nacht niet goed slapen is niet erg, maar langdurig (minimaal drie maanden) slecht slapen kan voor problemen zorgen. Van stemmings- en concentratieproblemen tot eetproblemen, diabetes, een verstoorde biologische klok en psychische aandoeningen, zoals een depressie of een psychose. Maar andersom kan een psychische aandoening ook de oorzaak zijn van slaapproblemen. PsyQ behandelt alléén slaapproblemen in combinatie met een psychische aandoening.

Doel van de campagne is mensen bewust maken van de ernstige gevolgen die slaapproblemen kunnen hebben. En ze op te roepen om slaapproblemen aan te pakken. Ook hoopt PsyQ met deze campagne het stigma positief te beïnvloeden en psychische aandoeningen te normaliseren.

Wat is slaap?

Tijdens de slaap herstellen lichaam en geest van alle indrukken die gedurende de dag zijn opgedaan. Spieren ontspannen en het lichaam maakt nieuwe cellen en afweerstoffen aan. Maar wanneer heb je nou een slaapstoornis? Wat is er aan te doen? En wat zijn de gevaren van slecht slapen? Om antwoord te kunnen geven op die vragen moeten we allereerst weten: wat is slaap?

Op die vragen geeft PsyQ de komende weken het antwoord. Door het publiceren van interviews met (slaap)experts en ervaringsdeskundigen, het delen van de webinar (word je eigen Klaas Vaak), een informatievideo én het geven van tips voor een betere nachtrust.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in het dossier over slaapproblemen.