Nieuws

Componence Asset List

22 maart 2022

regulier-onthulling-sponsor-sloep.png

Met mensen in herstel van een verslaving de woeste Maas bij Rotterdam op in een sloep. Dat is in het kort wat het project "Roeien in Herstel" doet. Het helpt de herstellende verslaafden op veel vlakken, maar brengt natuurlijk ook kosten met zich mee, zoals een eigen sloep, de 'Recovery', met een ligplaats, materiaal als riemen en wedstrijdkleding en kosten voor wedstrijden en trainingen. Daarom is het roeiteam enorm blij met en trots op de nieuwe sponsor van hun sloep: DSW Zorgverzekeraar. Donderdag 17 maart werd de sloep, met daarop de nieuwe sponsor, feestelijk onthult bij DSW in Schiedam.

Roeien in Herstel

In 2017 ontstond het project "Roeien in Herstel". Adrie Sluimer, nu 10 jaar clean en werkzaam als ervaringsdeskundige bij Antes in Rotterdam, kwam met het idee om met cliënten te gaan sloeproeien op de Maas. Adrie: “Dit idee komt namelijk van mijn eigen herstel; ik ben zelf ook gaan roeien. Het was een meerwaarde voor mijn herstel, want toen ik de eerste keer in een boot zat en langs een vrouw op een balkon roeide en zij naar mij zwaaide, raakte mij dat enorm omdat er weer verbinding met de stad kwam, die mij jaren daarvoor liever kwijt dan rijk was.’

Fysiek en mentaal opknappen

Adrie kwam erachter dat je met een flinke portie verbondenheid, kracht en toewijding grootse dingen kunt bereiken. Dat inspireerde hem om vanuit zijn werk als ervaringsdeskundige bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, zelf het water van Rotterdam op te gaan met een groep patiënten met een verslavingsverleden. Het is een succes: er kwam een eigen boot, er wordt wekelijks getraind en de hechte club roeide al snel serieus mee met wedstrijden in binnenland en zelfs in het buitenland. Dat helpt de teamleden tijdens hun herstel: "Zij voelen dat ze er weer toe doen, steunen elkaar in moeilijke periodes, leren om door te zetten en samen te werken. Zowel fysiek als mentaal knappen ze op", aldus Adrie.

Sponsoring

Toen de roeiers bij DSW een verzoek voor sponsoring deden, hoefden DSW-directeur Aad de Groot en Bas Keijzer (teamleider GGZ bij DSW) niet lang na te denken. ‘Dit is zowel sport als preventie en dus goed voor de zorg. Dit gaan we gewoon doen’, vertelde Aad de Groot bij de onthulling.