Nieuws

Componence Asset List

08 april 2024

podcast.png

De politie eenheid Rotterdam duikt in de samenwerking tussen de crisisdienst van Antes en de politie. Niels de Kemp van de politie bespreekt met collega Hamp Harmsen van Antes het onderlinge samenwerken waarbij personen met onbegrepen gedrag betrokken zijn. 
 

In Nederland neemt het aantal politiemeldingen van mensen met verward en/of onbegrepen gedrag toe. De dagelijkse praktijk waarin je mensen tegenkomt met onbegrepen gedrag is buitengewoon uitdagend. Het zijn onder meer mensen met dementie, verstandelijke beperkingen, verslavingsproblematiek en/of psychische problemen. Hoe benader je deze mensen? Hoe biedt je de juiste hulpverlening aan de client? Hoe doorbreek je weerstand bij de client als zij zaken moeten doen die ze niet willen? Maar ook, hoe leg je aan politie en naasten uit dat een crisis niet altijd een directe opname binnen de ggz betekent?

De antwoorden op deze vragen komen voorbij in ‘Boeiend de podcast’ van de politie.  Luister de podcast op je eigen favoriete podcastkanaal of kijk op YouTube.