Nieuws

Componence Asset List

20 september 2019

200x200+socialrun+logo.jpg
Deze non-stop estafette loop, 555 kilometer binnen 48 uur, wil de openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid bevorderen. Voor de eerste keer loopt ook een team van Parnassia Groep mee met de route die ook landgoed Duin en Bosch aandoet.

Doorkomst Duin en Bosch

De route die de 40 teams van acht lopers en hun begeleidingsteams afleggen, gaat tegen de klok in ruim rondom het IJsselmeer. Wat bijzonder is: een deel van de route loopt dit jaar over het landgoed Duin en Bosch van Parnassia in Castricum. De lopers die tussen zaterdagmiddag 21 september 14.00 uur en zondagochtend aankomen kunnen gebruik maken van de faciliteiten die Parnassia te bieden heeft op het ontmoetingsplein bij de Oude Keuken: de teams een kop koffie, thee, een flesje water (handig voor onderweg) of desgewenst een kop soep kunnen krijgen. De bakkerij Bak'm zorgt voor iets voedzaams. Een klein aantal teams gaat gebruik maken van voorzieningen, zoals een douche of een rustruimte in speciaal daarvoor gereserveerde ruimtes.
De lopers komen uit de richting van Heiloo. Via de Zeeweg komen ze het terrein op. Aan de uitgang bij Bakkum verlaten ze het terrein weer. Alle teams zijn live te volgen op de route; team Parnassia Groep is nummer 26.

Parnassia Groep rent mee

Psychische klachten kunnen iedereen treffen en ernstig lijden veroorzaken. Voor de patiënt en diens omgeving zijn ze vaak lastiger dan lichamelijke aandoeningen, omdat ze minder zichtbaar zijn. Mensen met een psychische aandoening moeten dit vaak dagelijks opbrengen om hun plek in de maatschappij weer te veroveren en te behouden. Collega’s van Parnassia Groep merken dat veel van hun patiënten te maken krijgen met vooroordelen. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, om moed, vindt Parnassia Groep. “Bespreek psychische problemen om het stigma te doorbreken", met deze uitdaging loopt het team van Parnassia Groep mee aan de Socialrun.