Nieuws

Componence Asset List

24 september 2020

socialrun.png

Dat de Socialrun dit jaar niet op de traditionele manier kon doorgaan heeft het team van Parnassia Groep niet weerhouden om toch te sporten en bij te dragen aan de strijd tegen stigma op psychische aandoeningen. En met succes: er werden vele kilometers afgelegd.

Normaal gesproken is de Socialrun een non-stop estafetteloop van 555 km in 48 uur, waarbij geld opgehaald wordt om openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische aandoening te stimuleren. Dat was dit jaar natuurlijk niet mogelijk, maar dat weerhield de deelnemende teams niet om op andere manieren geld in te zamelen voor dit goede doel.

Het team van Parnassia Groep bestaat uit 48 deelnemers: een bonte verzameling van (ex)patiënten, ervaringsdeskundigen, behandelaren, collega's van ondersteunende diensten en managers. Er werd overwogen een jaar over te slaan, maar het team besloot uiteindelijk:

‘Stoppen is geen optie. Juist nu hebben veel mensen het moeilijk, door de beperkingen van sociale contacten en de continue angst om ziek te worden. Het is juist nu harder nodig dan ooit!’

En dus gingen de deelnemers elk individueel aan de slag met kilometers maken: bijvoorbeeld met hardlopen, fietsen, mini-triatlons, wandelen en ploggen (combinatie van joggen met het oppakken van afval). Uiteindelijk zijn er 7.649 kilometers afgelegd. Hiermee is €1.379,00 opgehaald, daarnaast sponsort Parnassia Groep de Socialrun met 15.000 euro.