Nieuws

Componence Asset List

06 november 2018

200+x+200+Staatssecr+Blokhuis+in+Moerwijk.jpg
Staatssecretaris Blokhuis van VWS liep een middag mee met een GGZ team van Parnassia in de Haagse wijk Moerwijk. Hij was enorm geïnteresseerd in de lokale intensieve samenwerking tussen de betrokken mensen en organisaties om kwetsbare mensen te helpen.

"Heel praktisch én denkend vanuit de behoefte van de bewoners hier, hebben jullie de nodige zorg en begeleiding met elkaar vormgegeven". Dit was een van de conclusies die de staatssecretaris trok aan het einde van zijn bezoek.

​Blokhuis vergezelde het GGZ team van Parnassia op hun ronde door de wijk. Tijdens het wandelen legde het team hem uit hoe het GGZ team te werk gaat. Frans Pas, hulpverlener: "We hebben hem laten zien hoe we 'achter de voordeuren' komen door langs verschillende zogenaamde 'hotspots' te lopen, dichte brievenbussen te checken enzovoorts."

Later werd in het koffiehuis in de wijk met alle betrokkenen verder gepraat. Blokhuis sprak met ons GGZ team, het WMO team, de woningbouwcorporatie, de wijkagent en andere betrokken hulpverleners. Blokhuis was enorm geïnteresseerd in de lokaal opgezette intensieve samenwerking tussen de betrokken mensen en organisaties. Zijn conclusie: "Het is echt bijzonder en inspirerend om te zien hoe jullie met bijna geen middelen een goed werkend lokaal een netwerk hebben gebouwd. Daarbij hebben jullie je niet laten afschrikken door barrières en schotten tussen de organisaties. Heel praktisch én denkend vanuit de behoefte van de bewoners hier, hebben jullie de nodige zorg en begeleiding met elkaar vormgegeven. Dit is absoluut een voorbeeld dat ik zal noemen in het komende debat in de Tweede Kamer over ambulante hulpverlening.'