Nieuws

Componence Asset List

11 juni 2019

200+x+200+LUMC+logo.jpg
Parnassia Groep hoogleraren Vincent Hendriks (l) en Robert Vermeiren (r) kregen de onderwijsprijs voor de beste Halve Minor van 2018-2019 van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). De prijs wordt jaarlijks toegekend door studenten van de medische faculteit in Leiden.

In de winnende Halve Minor kwam de klinische praktijk en het wetenschappelijk onderzoek in de kinder- en jeugdpsychiatrie als ook verslaving uitgebreid aan bod. De studenten brachten een werkbezoek aan de Brijder Jeugd kliniek Mistral en aan het behandelcentrum in Rotterdam. In dit behandelcentrum wordt medische heroïne verstrekt aan mensen met een langdurige verslaving aan heroïne. Uiteraard was er volop uitleg over het waarom en dus het nut van medische heroïneverstrekking.

Brijder en Parnassia Groep zorgden voor, vaak indringende, presentaties die indruk maakten op de studenten. Onderwerpen die aan bod kwamen in de workshops en colleges waren naast wetenschappelijk onderzoek, ook verslavingsgeneeskunde, jeugdverslavingszorg en motiverende gespreksvoering. Ook kwam het onderwerp drugs in het nachtleven, iets waar de studenten wellicht zelf ook mee in aanraking komen, aan bod. 
Patiënten en ervaringsdeskundigen vertelden over hun verslaving, over de impact die dat heeft op hun leven en dan van hun naasten en over de behandeling. De ervaringsdeskundigen vertelden over hun waardevolle inbreng in de behandeling. Vanwege hun voormalige verslavingsachtergrond hebben ze unieke kennis die ten goede komt aan de patiënt en het behandelteam. 

Het is een eer dat studenten deze onderwijsprijs toekennen aan de hoogleraren van Parnassia Groep.