Nieuws

Componence Asset List

26 mei 2021

Superbrains+winst+award+200x200.png
Superbrains heeft de Gouden Dutch Interactive Award gewonnen! In de categorie Digital for Good zijn ze door de jury gekozen als winnaar voor het innovatieve en effectieve karakter van het platform. Een Award die uitgereikt wordt aan alleen de beste Interactieve Digitale Platformen van Nederland.

Het Superbrains platform is 5 jaar geleden ontwikkeld door oprichter Rutger den Hollander in samenwerking met Sandra Kooij, specialismeleider en psychiater bij ADHD PsyQ. Het platform is in eerste instantie gebouwd ter ondersteuning van de behandeling aan patiënten met ADHD. Met dit platform kunnen patiënten tussen hun afspraken door, zelf actief aan de slag met bewezen tools om hun gedrag te veranderen. Patiënten zijn zelf de baas zijn over hun behandeling. Dat betekent werken aan zelf gekozen doelen, waar en wanneer de patiënt dit wil en vooral ook met wie de patiënt hieraan wil werken. De resultaten zijn veelbelovend; het platform wordt zelfs door de NZa gepromoot als voorbeeld van preventie in de geestelijke gezondheidszorg en MIND heeft de Superbrains app opgenomen in de GGZ-appwijzer.nl en beloond met een van de hoogste scores.

Met de Superbrains App kunnen de behandelaren en specialisten betere begeleiding bieden aan nog meer patiënten door heel Nederland. Het is dan ook geweldig om te horen dat de Superbrains App nu deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. 

Superbrains binnen Parnassia Groep

Inmiddels is het platform uitgebreid en toegankelijk gemaakt voor ook meer doelgroepen, zoals voor jeugd en ouderen. Bij Parnassia Groep zet naast PsyQ nu ook Antes het veelbelovende platform in voor ouderen met verschillende type stoornissen, zoals autisme, angsten, depressie, AD(H)D, verslaving, bipolair. Youz gaat het als een lifestyle game gebruiken naast de behandeling waarmee de kinderen en de ouders het kunnen gebruiken om dagelijkse gewoontes te oefenen. Ook is er begin mei is er een pilot gestart met Superbrains in de wachttijd van patienten met een verwijzing voor ADHD/ADD. Lees meer over de online behandelingen binnen Parnassia Groep of download de Superbrains app voor Android en Apple