Nieuws

Componence Asset List

09 oktober 2020

200x200+stenen.png

Eenzaam. Wat is dat eigenlijk? Waarom vallen mensen er soms buiten? Hoe kunnen we ermee omgaan? Kunnen we wat met dat 'eenzaam'. Thijs, geestelijk verzorger van Antes en Parnassia, laat zijn licht schijnen over het begrip eenzaam.

De coronamaatregelen doen ons beseffen dat het dagelijks leven niet vanzelfsprekend is en dat zelfs de meest basale dingen, zoals in elkaar directe nabijheid zijn, ons kunnen worden ontnomen. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Hoe ga je ermee om?

​​​​​​​Je hoort het wel vaker. We leven in een individualistisch samenleving. Wat betekent dat? Dat we niemand meer nodig hebben? Tegelijkertijd zien we de samenleving steeds ingewikkelder worden waardoor we anderen nodig hebben op alle vlakken van ons bestaan. We zijn afhankelijk van elkaar. Maar waarom hebben we het dan toch over individualisme en eenzaamheid? Thijs gaat er dieper op in. 

Luister verder naar de podcast.

 

Wil je reageren op deze podcast? Heb je vragen aan een van onze geestelijke verzorgers? Stuur dan een mail naar geestelijke verzorging@parnassiagroep.nl.