Nieuws

Componence Asset List

24 januari 2018

200+x+200+journey+app.png

Van 20 tot 26 januari is het de Nationale E-health Week. Wij zetten deze week dagelijks één van onze meest opvallende digitale ontwikkelingen in het zonnetje. Vandaag: The Journey Verslaving, die helpt bij omgaan met spanningen.

Wie vastloopt in het dagelijkse leven door een verslaving, kan daar soms best wat hulp bij gebruiken. De app The Journey-Verslaving biedt deze hulp. The Journey is bedoeld voor mensen die willen weten welke situaties en prikkels voor spanning (trek) zorgen en wat ze daartegen kunnen doen. In The Journey kunnen zij persoonlijke doelen instellen. Daarbij maken ze een actieplan om minder spanning (trek) te krijgen. Als het doel is bereikt, kunnen de gebruikers van de app zichzelf belonen.

Eigen regie

Het idee achter de app is het bevorderen van eigen regie en zelfmanagement. Cliënten kunnen de app in iedere fase van hun herstelproces gebruiken. De app is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen, behandelaren en gamedesigners.
Voor mensen die in behandeling zijn bij Brijder is de app gratis. Ook mensen die niet in behandeling zijn, maar die zelfstandig willen werken aan hun leefstijl, kunnen de app gebruiken. Hij staat in de appstore van de Parnassia Groep voor €1,99.

Blended behandeling: beste resultaat

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat blended behandelingen (een combinatie van face to face gesprekken aangevuld met e-health) patiënten van Brijder het beste ondersteunt in hun herstel. Patiënten  waarderen deze combinatie ook met een hoger cijfer dan cognitieve gedragstherapie alleen.

Vliegende start

Sinds september hebben al 40 behandelaren van Brijder The Journey aangevraagd om de app te integreren in hun behandelingen. Via het E-Health Warenhuis (EHW) gebruiken 94 mensen The Journey. Dat aantal neemt nu zeer snel toe, want sinds januari 2018 krijgt iedere cliënt van Brijder met een account in het EHW The Journey op zijn/haar persoonlijke startpagina.