Nieuws

Componence Asset List

18 april 2024

200+x+200+beeld+chatten.png
In onze maatschappij komen steeds meer mensen in de knel. Veel problemen kunnen worden voorkomen door van jongs af aan mentale vaardigheden aan te leren en problemen zo vroeg mogelijk te signaleren en aan te pakken. Inzetten op preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl kunnen het verschil maken.

Een gezonde start

Veel psychische problemen ontstaan voor het 25ste jaar. Wij willen dat kinderen en jongeren een goede en dus gezonde start in het leven krijgen. Daar zetten Parnassia Groep met haar onderdelen als Youz, Indigo en Brijder zich actief voor in met preventie activiteiten. Zo geven we actief voorlichting op scholen en (familie)bijeenkomsten. We organiseren webinars, verzorgen trainingen en geven gratis cursussen en workshops voor jongeren en ouders. Dit kan vaak online. Je hebt hier geen verwijsbrief voor nodig en je kunt je per activiteit aanmelden. 

Anonieme behandeling

Heb je last van somberheid, pieker je vaak of heb je last van stress? Wij ondersteunen je om zelf je gezondheid te verbeteren zodat klachten geen problemen worden. Indigo biedt een gratis en anonieme behandeling  voor jouw angst-, paniek- en depressieve klachten. Tijdens deze anonieme behandeling krijg je hulp van een ervaren hulpverlener en heb je contact met elkaar via e-mail of via de chat.

Verslaving

Maak je je als ouder zorgen over het middelengebruik, gamen of gokken van je kind? Brijder richt hun preventie activiteiten specifiek op het voorkomen van verslavingsproblemen. Onze preventiedeskundigen van Brijder Preventie staan je graag te woord. Zij geven advies, cursus, training en voorlichting op maat.

Gezondheidswinst

Een goede gezondheid is veel meer dan alleen maar niet ziek zijn. Het gaat om het hebben van een goede kwaliteit van leven en jezelf opgewekt, sterk en vitaal voelen. Signalen van problemen niet negeren, maar erover praten. Preventie en vroegdetectie is gezondheidswinst. Dat mag je jezelf niet ontzeggen.