Nieuws

Componence Asset List

12 februari 2016

zorgdomein-logo-250x198.png

Sinds 2012 is het voor u als huisarts mogelijk om elektronisch te verwijzen via ZorgDomein naar Parnassia Groep. Deze digitale verwijsmethode heeft voordelen voor alle partijen: actuele gegevens zijn altijd paraat en de cliënt krijgt een op zijn zorgvraag toegesneden afspraak in de zorginstelling. Goed nieuws, vanaf nu is  het meezenden van één of meerdere bijlage(n) bij uw verwijzing naar Parnassia Groep mogelijk!.

Over ZorgDomein

ZorgDomein biedt veilige elektronische communicatie tussen 1e, 2e en 3e lijn zorgverleners. Huisartsen in Nederland verwijzen hun patiënten via de ZorgDomein Verwijsapplicatie. Hierbij hoort de veilige, elektronische verzending van de verwijsbrief volgens de NHG-standaard. Op verzoek van zowel zorginstellingen als huisartsen heeft ZorgDomein het mogelijk gemaakt om ook bijlagen mee te zenden en dus te ontvangen met de verwijsbrief.

 

Parnassia Groep in ZorgDomein

De Parnassia Groep heeft meerdere zgn. schermlocaties in ZorgDomein. In de verschillende kernregio’s kunt u verwijzen via:

  • Parnassia Groep, Rijnmond o.a. Indigo-PsyQ-Bavo Europoort-Lucertis en i-psy
  • Parnassia Groep, Haaglanden o.a. Indigo-PsyQ-Parnassia-Brijder en i-psy
  • Parnassia Groep, Noord-Holland o.a. Indigo-PsyQ-Dijk&Duin-Brijder-Lucertis en i-psy

Daarnaast kunt u ook naar PsyQ verwijzen via de schermlocatie: PsyQ

U kunt ons vinden via het veld ‘Zoek in zorgaanbod’.

 

Hoe werkt het?

In de ZorgDomein Verwijsapplicatie is bij de verwijsbrief onderaan een extra onderdeel ‘Bijlagen’ toegevoegd. U heeft de gelegenheid om meerdere bijlagen toe te voegen met een gezamenlijke grootte van maximaal 10 MB. Daarnaast is het mogelijk een toelichting te geven op de bijlagen die worden meegezonden. De bijlage(n) dient u vanaf uw harde schijf of netwerkschijf toe te voegen.

 

Wat levert het op?

Momenteel worden bijlagen veelal nog gefaxt of via de post verstuurd of meegegeven aan de patiënt. Dit betekent extra administratief werk voor zowel de zorginstelling als voor u als huisarts. Met de mogelijkheid om bijlage(n) toe te voegen aan de verwijsbrief komt alle informatie rondom een verwijzing digitaal binnen. Informatie is daardoor eenvoudiger te verwerken. Resultaat is een verwijzer die volledig papierloos kan werken en een behandelaar die elektronisch over alle relevante informatie beschikt op het moment dat de cliënt op zijn/haar spreekuur komt.

Meer informatie over ZorgDomein: www.zorgdomein.nl