Nieuws

Componence Asset List

12 april 2019

topggz+erkend.png
Als patiĆ«nten met ernstige, complexe of zeldzame aandoeningen/stoornissen onvoldoende herstellen ondanks behandeling, dan kunnen ze doorverwezen worden naar een TOPGGz-afdeling voor verder onderzoek en behandeling.  Daar krijgen ze zeer gespecialiseerde en topklinische zorg.

De PsyQ-afdelingen EDIT-team Haaglanden en Psychotrauma Haaglanden kregen het TOPGGz-keurmerk toegewezen na een grondig en intensief onderzoek door een onafhankelijke commissie van specialisten. Het behalen van dit keurmerk is het bewijs dat deze afdelingen voldoen aan zeer hoogwaardige kwaliteitseisen.

TOPGGz-afdelingen zijn zeer specialistische afdelingen. Als iemand met een ernstige, complexe of zeldzame geestelijke stoornis onvoldoende herstelt ondanks de behandeling, dan kan diegene doorverwezen worden naar een TOPGGz-afdeling voor verder onderzoek en behandeling.

Parnassia Groep heeft 6 TOPGGz-afdelingen. Samen met collega ggz-instellingen Aventurijn en FPC De Kijvelanden wordt ook nog een TOPGGz-keurmerk gedeeld. 

Zo'n TOPGGz-afdeling voldoet aan strenge criteria voor specialistische diagnostiek en behandeling, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en kennisverspreiding. Met andere woorden: afdelingen met zo'n TOPGGz-keurmerk lopen voorop wat betreft kennis, het stellen van diagnoses, nieuwe behandelmethoden en innovatie door wetenschappelijk onderzoek. De kennis wordt gedeeld zodat de zorg en behandeling van patiƫnten waar ook in Nederland beter wordt.

Op 26 juni 2019 krijgen deze afdelingen het keurmerk uitgereikt op het jaarlijkse TOPGGz-congres in Amersfoort.