Nieuws

Componence Asset List

17 augustus 2021

regulier-De+slag+om+herstel.png

In verband met de verwachte weersomstandigheden hebben Parnassia Groep en de Koninklijke Marine helaas moeten besluiten om de Slag om Herstel af te lasten. We hopen dat deze in het voorjaar van 2022 alsnog kan plaatsvinden. Meer informatie volgt.

Een enorme tocht van Rotterdam naar Amsterdam, ’s ochtends vroeg vertrekken en ’s avonds laat aankomen. En dat is nog maar een opwarmtraining voor wat komen gaat. Een groep (oud)cliënten en collega’s is de uitdaging aangegaan: de Slag om Herstel. Lees verder onder de video.


Afgelopen zaterdag was de eerste grote test in voorbereiding op deze monstertocht van Den Helder naar Rotterdam. Kan deze groep een roeitocht van 010 naar 020, ongeveer de helft van de uiteindelijke route, aan? Het antwoord: een volmondig ja.

Terwijl het grootste deel van Rotterdam nog sliep, startte team Alfa in de Admiraliteitshaven aan de roeitocht. Om na het passeren van de Grote Parksluis te worden afgelost door team Bravo. Die bracht de sloep, de Recovery, verder de Schie op. Vervolgens roeien de vier teams (Alfa, Bravo, Charlie en Delta) de boot in etappes, via Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorschoten, Leiderdorp, Weteringbrug, Rijsenhout en Oude Meer tot aan Amsterdam. Een tocht met hindernissen als lage bruggen, ander verkeer op het water, lastige sluizen en oeverloze winderige meren, maar gelukkig ook supporters en aanmoedigingen vanaf de kades.

Maar het venijn zit hem in de staart: de laatste etappe tot de finish. Hoe krijg je een grote sloep door de smalle en drukke grachten van de hoofdstad? Piece of cake voor de sterkste en meest ervaren roeiers: het elite-team Echo. En dus finishte de Recovery volgens schema, na ruim 12 uur roeien, bij het Scheepvaartmuseum en het VOC-schip de Amsterdam. Een impressie van de hele tocht is te zien in de video op deze pagina.

De echte Slag om Herstel begint op 1 oktober. Dan vertrekt deze groep vanuit Den Helder en finishen ze op 2 oktober rond 10.30 uur onder de Erasmusbrug in Rotterdam. De tocht wordt samen gevaren met een sloep bemand door adelborsten van de Koninklijke Marine. Ook zullen er deelnemers de lange tocht hardlopend volbrengen. Kom jij hen onderweg aanmoedigen?