Nieuws

Componence Asset List

01 december 2022

regulier-onthulling-sponsor-sloep.png

DSW staat zo positief tegenover 'Roeien in Herstel' dat de verzekeraar het project ook de komende drie jaar als hoofdsponsor blijft ondersteunen. Dat heeft Aad de Groot, directeur van DSW  deze week toegezegd aan initiatiefnemer en collega Adrie Sluimer. Bovendien helpt DSW met het uitbreiden van het initiatief naar Den Haag én zorgen ze voor een sloep, zodat ook Haagse cliënten middels roeien de kans krijgen om aan hun herstel te werken.

Foto: initiatiefnemer Adrie Sluimer (l) en Aad de Groot (r)

Het afgelopen jaar heeft de steun van DSW al enorm geholpen in de doorontwikkeling van Roeien in Herstel. Toen Sluimer begin dit jaar een verzoek voor sponsoring indiende, hoefden ze bij de verzekeraar niet lang na te denken. "Dit is zowel sport als preventie en dus goed voor de zorg. Dit gaan we gewoon doen," aldus De Groot en Keijzer. Op 28 november kreeg Sluimer het goede nieuws van de verzekeraar te horen, toen hij ze persoonlijk bedankte voor hun inspanningen van het afgelopen jaar.  

Adrie: "Op 28 november was ik precies 11 jaar in herstel. Herstel komt niet aanwaaien; ik heb er jarenlang zonder succes naar gezocht. In 2017 heb ik Roeien in Herstel opgezet en heb ik dit initiatief uitgebouwd tot een succesformule, waardoor veel cliënten weer actieve leden van de maatschappij zijn geworden. Ik ben DSW dankbaar voor het vertrouwen en hun steun."

Meer over roeien in herstel

Herstellende van zijn eigen verslaving stapte oud-marinier Adrie Sluimer bij andere mariniers in een sloep en ontdekte hij dat roeien hem goed deed. Met een flinke portie verbondenheid, kracht en toewijding kun je grootse dingen bereiken. Dat inspireerde hem om vanuit zijn werk als ervaringsdeskundige bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, zelf het water van Rotterdam op te gaan met een groep patiënten met een verslavingsverleden. Zo ontstond in 2017 het project "Roeien in Herstel".

Het is een succes: er wordt wekelijks getraind en de hechte club roeide al snel serieus mee met wedstrijden in binnenland en zelfs in het buitenland. Dat helpt de teamleden tijdens hun herstel: "Zij voelen dat ze er weer toe doen, steunen elkaar in moeilijke periodes, leren om door te zetten en samen te werken. Zowel fysiek als mentaal knappen ze op", aldus Adrie.