Nieuws

Componence Asset List

22 maart 2018

200+x+200+Beau.jpg

Voor zijn tv-programma 'Beau five days inside' heeft Beau van Erven Dorens vijf dagen en vier nachten gelogeerd in Woodstock, een woonvoorziening voor dak- en thuisloze verslaafden. Hij heeft daar met veel bewoners en hulpverleners gesproken en zich verwonderd over de openhartige verhalen die hij te horen kreeg.

Met deze uitzending geeft Beau een mooie inkijk in een wereld van veertig verslaafde bewoners die hier begeleid worden, drie maaltijden per dag krijgen en medische zorg ontvangen.

Niet meer te redden, nog wel te helpen

Om in Woodstock te mogen wonen moet iemand minimaal 45 jaar oud en verslaafd zijn. Het unieke aan Woodstock is dat er een gedoogbeleid is; de bewoners mogen blijven gebruiken in hun eigen kamer. Dankzij Woodstock wordt voorkomen dat deze mensen de maatschappij overlast bezorgen en buiten op straat  moeten slapen. Het biedt hen een huis waar ze kunnen zijn wie ze zijn. Of zoals Beau het zegt: "Ze zijn niet meer te redden, maar nog wel te helpen."

Dankzij de openhartige gesprekken met Beau krijgen de kijkers een goed beeld van de mensen die hier wonen. Hiermee hoopt Parnassia Groep het stigma waarmee verslaafden kampen te doorbreken en kijkers te laten zien dat niemand er voor kiest om verslaafd te zijn.

'Veel humor'

Overdag volgde een cameraploeg Beau, 's avonds en 's nachts filmde hij met een eigen camera. Hij vertelt heel open wat hij denkt, voelt en ervaart. "Ik weet niet wat ik mee maak. Hier zitten wel verhalen in voor 20 afleveringen. Wat een verhalen zeg. Het is natuurlijk ontzettend tragisch, maar er zit ook heel veel humor in", aldus Beau.

Uitzending gemist?

We zijn trots op het resultaat en trots op onze hulpverleners en bewoners die zo openhartig hun verhaal hebben verteld. De uitzending is terug te zien op RTL XL.

Werken in de verslavingszorg?

We hebben voldoende vacatures voor mensen die graag in de verslavingszorg willen werken.
Bekijk de vacatures en reageer direct.