Nieuws

Componence Asset List

12 juli 2016

Paarse+krokodil.jpg

Vier medewerkers van Parnassia Groep hebben een artikel geschreven waarom bureaucratie in de geestelijke gezondheidzorg zo hardnekkig is en wat hulpverleners er zelf tegen kunnen doen.

Die hulpverleners verlenen een sleutelrol en kunnen tevens bijdragen aan een substantiële kostenreductie in de zorg volgens de auteurs Jan Dirk Blom (opleider psychiatrie en hoogleraar), Frédérique Smink (psychiater), Edsel Kwidama (lid Raad van Bestuur) en Victor Vladár Rivero (psychiater, voormalig lid Raad van Bestuur Parnassia Groep en voorzitter Samen Sterk Zonder Stigma). Het artikel is gepubliceerd in het julinummer van het Tijdschrift voor Psychiatrie.  

 

Het roer moet om

Stephan Valk pleitte in het artikel 'Het roer moet om' van eind mei voor het afschaffen van die regels die niet bijdragen aan het herstel van patiënten. De administratieve lasten moeten drastisch verminderen en uitsluitend bestaan uit eenduidige regels die bijdragen aan goede zorg, veiligheid en doelmatigheid. Hiermee kan per jaar 500 miljoen euro bespaard worden in onze branche, zo stelt hij.