Nieuws

Componence Asset List

20 mei 2021

foto+voor+kaart+of+bij+bericht+%281%29.jpg
Zaterdag 22 mei is het de Dag van de praktijkondersteuner! Daarom zetten we graag al onze POH-GGZ collega’s – zo’n 150 mensen – vandaag en morgen al in het zonnetje. Deel je ook dit te gekke GIFje in jouw netwerk? Wij zouden het fantastisch vinden als deze actie compleet viral gaat - dankzij jou! Dank alvast daarvoor! Want zij verdienen wel wat steun en collegialiteit. 

Applaus voor alle praktijkondersteuners (POH-GGZ), namens de Vakgroep POH-GGZ van Indigo

Waarde van de POH-GGZ

Onze ruim 150 collega’s praktijkondersteuners huisartsen (POH) waarderen we ontzettend! Zij zijn de belangrijkste schakel aan de voorkant van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ): 

  • Komt iemand bij de huisarts met GGZ-gerelateerde  klachten, zoals stress, rouw of relatieproblemen? Dan zijn zij de eersten die helpen. Ze voorkomen erger. En dat mensen zelf weer verder kunnen.
  • Zij weten wanneer extra hulp nodig is en kunnen eenvoudig en snel doorverwijzen naar de juiste zorg op de juiste plek indien nodig. Of dat nu naar Basis GGZ, specialistische GGZ  of naar partners voor welzijn is.
  • En zij hebben het extra druk – nu als gevolg van Corona. Het aantal GGZ-gerelateerde klachten neemt enorm toe. Bijvoorbeeld het aantal jongeren dat aan depressies lijdt. Maar ook volwassen piekeren meer, slapen slecht of voelen zich meer alleen. Bedenk zelf maar wat corona met je doet? Mensen die normaal gesproken geen klachten hebben, kloppen nu aan bij de huisarts. 

Dus: lang leve onze POH-GGZ! En alle praktijkondersteuners!
DOE MEE EN DEEL DIT GIFJE!

Nederland telt circa 10.000 praktijkondersteuners. Ken je iemand die praktijkondersteuner is? Of ben je huisarts en heb je zelf een praktijkondersteuner in dienst? Maakt niet uit of dat nu bij Indigo, Parnassia Groep of elders is. Voor elke praktijkondersteuner in de (gehandicapten)zorg, bij de huisarts, bij verpleeghuizen: 

  • Stuur dan bovenstaand GIFje door. Dat kan door de link te kopiëren op www.giphy.com. En die bijvoorbeeld te mailen naar je netwerk of iemand die je kent (via ‘copy link’ of het https-adres bovenin).
  • We posten ook uitgebreid op social media (Facebook, LinkedIn en Instagram). Like en deel de berichten, is een kleine moeite. 

Sociaal en collegiaal

Elke praktijkondersteuner verdient een hart onder de riem deze dag(en). Zij hebben altijd al weinig contact met collega’s vanuit de werkgever – in ons geval Indigo – maar door corona is het nog eenzamer geworden. Ze werken vaak online en soms zelfs vanuit huis. Dus zij kunnen – waarschijnlijk net zoals iedereen - wel wat collegialiteit en steun gebruiken! Dus bedankt alvast voor het delen! 

Meer over de Dag van de praktijkondersteuner

Dagelijks zetten in Nederland circa 10.000 praktijkondersteuners zich met hart en ziel in voor patiënten en cliënten in de eerstelijnszorg; de huisartsenpraktijk, de gezondheidscentra, bij defensie, in asielzoekerscentra, in verpleeghuizen en bij de zorg voor verstandelijke gehandicapten. Dit doen zij als medisch generalistische praktijkondersteuner, POH-ggz, POH-ouderen, POH-jeugd of in andere specialismen. Zij verdienen een dag waarop zij bedankt worden voor hun zorg en doorzettingsvermogen. 

Namens de collega’s van Indigo vakgroep POH-GGZ: 

Een fijne dag! Fijne praktijkondersteuner!

Samen ondersteun je beter!

Meer informatie:

•    www.giphy.com (om te delen) 
•    Gesprekken met een psycholoog 
•    POH-GGZ medewerker (speciaal voor huisartsen)
•    Meer over de Dag van de praktijkondersteuner