Nieuws

Componence Asset List

15 juni 2022

regulier-roeien-regata.png

De Slag om Herstel is een sloeproeitocht van 159 km in 24 uur, van Den Helder naar Rotterdam op 16 en 17 juni. De deelnemers zijn een mix van (oud)cliënten in herstel van een verslaving en collega’s van Parnassia Groep. Met deze tocht willen ze strijden tegen de stigma’s rondom verslaving.

Als (ex)verslaafde tel je gewoon mee

Deze tocht roei je namelijk niet zomaar even. Dat is een grote fysieke uitdaging. Maar de roeiers zijn er klaar voor. Ze willen laten zien dat je ook met een verslavingsverleden gewoon nog mee telt. Dat is precies waarom onze collega, ervaringsdeskundige Adrie Sluimer, ooit begon met roeien op de Maas met verslaafden in herstel. Toen hij zelf ging roeien, na jarenlang verslaafd te zijn geweest, merkte hij dat hem dat veel goeds bracht. Hij knapte er fysiek van op, maar dat was niet het belangrijkste: hij kreeg weer contact met zijn stad Rotterdam en de maatschappij. Dat gevoel wilde hij delen met anderen. En zo ontstond het project “Roeien in Herstel”. Samen met anderen in herstel van een verslaving begon hij een roeiteam dat veel traint en deelneemt aan wedstrijden in binnen- en buitenland.

Het samen roeien helpt hen enorm. Niet alleen knappen ze fysiek op, zelfs zo erg dat ze een geduchte tegenstander zijn voor andere serieuze teams tijdens sloepraces. Maar ze vinden ook veel steun bij elkaar. Dat helpt ze hun leven weer op te pakken na een verslaving. En vaak met veel succes. Sommigen hadden jarenlang veel problemen en weinig sociale contacten, maar doen nu weer volop mee en zijn een voorbeeld voor anderen met gelijke problemen. Sommige deelnemers volgen nu zelfs zelf een opleiding om hulpverlener te worden. De Slag om Herstel is er om te laten zien dat (ex)verslaafden meetellen!

Ook de diverse groep collega’s die meedoet staat achter deze boodschap. Wat begon als een onsamenhangende groep afkomstig van allerlei zorgmerken en locaties, is na ruim een jaar trainen, samen met het team van Roeien in Herstel, een geoliede machine geworden.

Kom het team aanmoedigen!

Met nog 2 dagen te gaan is iedereen er klaar voor. De sloep wacht al in de haven van Den Helder en de deelnemers zijn fitter dan ooit. De weersverwachting is misschien een beetje warm, maar verder erg gunstig. Dat kan haast niet meer mis gaan. Maar alle support is natuurlijk welkom. De sloep is vanaf de start op 17 juni om 8 uur live te volgen. Kom jij het team onderweg vanaf de kant aanmoedigen? Of bij de finish bij de Erasmusbrug (zijde Willemskade), om 10.30 uur op zaterdag? Via het Instagram-account van Parnassia Groep zullen we tijdens de tocht ook live verslag doen, dus hou ons daar in de gaten!