Nieuws

Componence Asset List

17 mei 2023

experience.jpg
Een emmer Maaswater die vervolgens over de boot werd uitgestort was de bevestiging van de doop van de roeisloep Experience door mevrouw Van de Water van sponsor DSW.

Jaren geleden begon Adrie Sluimer bij Antes met het project Roeien in Herstel; samen roeien als wezenlijk onderdeel van het herstel van cliënten die kampten met verslavingsproblemen of  psychische problemen. Een initiatief wat zijn waarde meer dan bewezen heeft. Vorig jaar konden 80 nieuwe roeiers hierdoor stappen zetten in hun herstel. Dit jaar staat de teller al op 68 en was een 2de sloep, naast Recovery, meer dan wenselijk.

DSW, de Schiedamse zorgverzekeraar, zag het maatschappelijk belang van dit prachtige initiatief. “Het is niet alleen een roeisloep, het heeft een maatschappelijke uitstraling. Zichtbaar zijn, mouwen opstropen en laten zien dat je werkt, en samenwerken aan een gezondere toekomst. We herkennen ons als DSW in die gedachtegang en zijn daarom ook een trotse sponsor.” aldus mevrouw Van de Water van DSW die deze 2de boot mede mogelijk maakte.

Direct aan de slag

De doop van Experience was ook meteen een vuurdoop. Kort daarna deden zowel Recovery en Experience mee aan de 14th of may memorial regatta. Een evenement ter herdenking aan het bombardement op de stad Rotterdam in de meidagen van 1940. De roeiers zijn een mooie mix van behandelaren, cliënten en ervaringsdeskundigen. Want dat is ook een bedoeling van het roeien. Zodra iemand aan boord stapt, doet iemands achtergrond er niet meer toe en zijn het allemaal roeiers die samenwerken voor een mooi resultaat.

Adrie: “Sinds het begin van de 14th of may Memorial Regatta, 6 jaar geleden, doen we mee. De eerste keer lagen we letterlijk dwars op het water voor de startlijn. Dit wordt helemaal niets hoorde je iedereen denken. Maar dan doen we waar we in Rotterdam goed in zijn; de situatie ombuigen naar iets positiefs.” Met deze peptalk van Adrie in het achterhoofd gingen beide boten van start voor een tocht van bijna 14 kilometer op de Maas. De zon brandde op de hoofden, ‘pokkig’ water, stroming en tegenwind maakte het een flinke uitdaging. Recovery pakte net als vorig jaar de derde prijs en Experience passeerde als 8ste de finishlijn. "Tevreden, want we hebben het samen gedaan."