Nieuws

Componence Asset List

16 november 2020

regulier-jaarbericht+2019.png

Met ieders inzet hebben we ook aan ons eigen herstel als Parnassia Groep gewerkt, met resultaat. We sluiten 2019 dan ook positief af met een operationeel resultaat van 13,3 miljoen euro.

‘Werken aan herstel’ is de kern van ons werk. Met ruim 13.500 collega’s die zich volop inzetten om meer dan 185.000 patiënten te helpen herstellen. We bleven goede zorg leveren en bereikten ook weer verbeteringen op verschillende gebieden. Zo werd e-health en online behandelen verder ontwikkeld. Steeds vaker zetten we apps in die patiënten daarbij helpen.

Ook de inzet van ervaringsdeskundigheid, naast specialistische en wetenschappelijke kennis, was van grote waarde voor het verder ontwikkelen en bieden van herstelondersteunende zorg. Daarnaast droegen onder andere nieuwe vormen van preventie, starten in behandelgroepen, volledig online behandelen bij aan sneller herstel. Meer toegesneden op de behoefte van patiënten, met kortere wachttijden, minder kosten en beter resultaat. Elke dag proberen we dat weer beter te doen.

Inspirerende grote en kleine initiatieven

Het Jaarbeeld 2019 is een overzicht met aansprekende voorbeelden van hoe collega’s merkbaar betere zorg verleenden en op hoe we in 2020 tot nu toe met elkaar alle moeilijkheden als gevolg van de coronacrisis het hoofd hebben weten te bieden.