Nieuws

Componence Asset List

09 september 2020

200x200+Karin+Slotema.jpg
10% van de Nederlandse bevolking heeft een persoonlijkheidsstoornis, maar dit wordt vaak niet (tijdig) herkend en dus ook niet behandeld. Terwijl behandeling en verbetering van de kwaliteit van leven goed mogelijk is.

Als bijzonder hoogleraar wil Karin Slotema een bijdrage leveren aan vermindering van het (zelf)stigma dat mensen met een persoonlijkheidsstoornis ervaren. RTV Rijnmond sprak haar naar aanleiding van haar oratie van aankomende vrijdag.

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben moeite om met emoties om te gaan en hebben meestal een laag zelfbeeld. Door hun omgeving, en zelfs door hulpverleners, worden ze daardoor nog te vaak als ‘moeilijk mens’ gezien, in plaats van als mensen die psychische hulp nodig hebben.
Door onderzoek en onderwijs breekt Karin een lans voor het eerder en beter herkennen van persoonlijkheidsstoornissen en zorg en behandeling op maat.

​​​​​​​“Het is belangrijk dat persoonlijkheidsstoornissen herkend worden en dat behandelingen effectief zijn. Daar wordt de betreffende persoon, zijn omgeving en de maatschappij een stuk beter van. Ik ga er alles aan doen om daar mijn steentje aan bij te dragen.” – Karin Slotema

De oratie van Karin Slotema, psychiater bij PsyQ en bijzonder hoogleraar Persoonlijkheidsstoornissen namens Parnassia Groep, is op 11 september vanaf 16.00 uur live te volgen via de livestream van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Zie eerdere berichtgeving.