Nieuws

Componence Asset List

23 juni 2022

regulier-werkenbijvrijwilliger.png

Op 22 juni kwamen 250 oud-collega's naar de jaarlijkse dag voor gepensioneerden van Parnassia Groep. Dit jaar werd de dag in Madurodam in Den Haag georganiseerd. De belangstelling en het enthousiasme waren misschien wel extra groot nadat deze dag in 2020 en 2021 live niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen.

Groepsfoto dag van de gepensioneerden 2022

Werken in de zorg is voor veel collega’s een vak én een roeping. Het is geen uitzondering dat collega’s decennialang in dit vak werken binnen één van de merken van Parnassia Groep. En ook na de pensioengerechtigde leeftijd blijven velen zich betrokken voelen.
Gepensioneerde collega’s zijn massaal actief als vrijwilliger bij initiatieven die bijdragen aan het herstel van cliënten.

De raad van bestuur hecht veel waarde aan de verbinding met haar oud-collega’s; Stephan Valk nam gisteren de aanwezigen mee in de huidige ontwikkelingen in de ggz en die van Parnassia Groep in het bijzonder.
Namens het vrijwilligerspunt gaf Matthijske Verseput een overzicht van de inzet van vrijwilligers voor o.a. het Historisch genootschap en de Vriendendienst. Marianne van Duijn (voorzitter van stichting Vrienden van Parnassia Groep) vertelde over ondersteuning van cliënten in de domeinen werken, wonen, recreëren en studeren.
Mooi voorbeeld van “jong geleerd is oud gedaan” was de presentatie van Fedde, die vrijwillig loco burgemeester van Madurodam is.

Deelnemer:
“Goed om zo veel bekende gezichten terug te zien. Zo leuk om herinneringen op te halen en  telefoonnummers uit te wisselen. Een prachtige dag die zeker voor herhaling vatbaar is!”

Deelnemer:
"Bedankt voor de onvergetelijke dag gisteren! Zonovergoten genoten van elkaars weerzien na drie jaar, dank jullie wel en hou de visie goed in de gaten: eerst het personeel want zonder personeel geen hulpverlening."

Stephan Valk:
“Ik ben verrast door de grote opkomst en de onderlinge hartelijkheid en verbondenheid die er nog steeds is. De oud-collega's waren zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen van Parnassia Groep en voelen zich nog steeds erg betrokken bij onze organisatie. Dat bleek uit de vragen die gesteld werden. Ik zie ook dat zij het enorm op prijs stellen dat er speciaal voor hen nog steeds jaarlijks een speciale dag wordt georganiseerd.”