Nieuws

Componence Asset List

02 augustus 2018

200x200+logo+CCITP.png

Parnassia Groep en Antes zijn cosponsor van de eerste editie van de International Conference on Crisis, Coercion and Intensive Treatment in Psychiatry (CCITP), van 17-19 oktober in de Doelen in Rotterdam. Tijdens dit Engelstalige, internationale congres wisselen ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, managers en beleidsmakers kennis en ervaringen uit, met als doel het aantal crises, suïcides en dwangmaatregelen zo veel mogelijk terug te dringen.

Niels Mulder, hoogleraar en psychiater bij Parnassia Groep en onder andere bekend van zijn media-optredens rond het thema bemoeizorg is voorzitter van het programmacomité, net als PG-hoogleraar Berno van Meijel. Een groot aantal psychiaters en andere zorgprofessionals vanuit de zorgbedrijven van Parnassia Groep levert een inhoudelijke bijdrage.

Het thema van het eerste CCITP is ‘Zero strategies: from dream to reality’. Mensen met (ernstige) psychiatrische problemen kunnen in crisis raken, plegen vaker zelfmoord en hebben meer kans om te maken te krijgen met dwangmaatregelen. In veel landen neemt het aantal suïcides toe en worden dwangmaatregelen vaker toegepast. De eerste editie van het CCITP staat daarom in het teken van de uitwisseling en implementatie van best practices. Met als doel om de ‘droom’ van een wereld zonder suïcide en dwang, stap voor stap te realiseren.

Meer informatie:  www.ccitp.net