Nieuws

Componence Asset List

19 januari 2018

200x200+brijder+keuzehulp+app.png

Van 20 tot 26 januari is het de Nationale E-health Week. Wij zetten volgende week dagelijks één van onze meest opvallende digitale ontwikkelingen in het  zonnetje.

Iedere maand hebben meer dan 92.000 mensen die bij Parnassia Groep in behandeling zijn toegang tot online behandelingen. Parnassia Groep heeft meer dan 100 e-health modules beschikbaar, dwars door alle ziektebeelden heen. Van psycho-educatie voor mantelzorgers, huisartsen en ouders  tot cursussen om verslavingen of bijvoorbeeld zelfbeschadiging onder controle te krijgen. Deze behandelingen staan in ons E-health warenhuis.

Zelf oefenen

“Het geeft me een zekerder gevoel als ik ook zelf, naast mijn gesprekken met mijn hulpverlener Esther, bezig ben met mijn behandeling. Tijdens de behandeling praten we dan over wat ik in mijn online dagboek heb geschreven bijvoorbeeld,” vertelt Yamilia (21). “Esther helpt me te herkennen wat voor mij moeilijke situaties zijn en hoe ik daarmee kan omgaan. Dankzij de online programma’s kan ik ook zelf oefenen wanneer ik wil.”

Lager uitvalpercentage

Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als de reguliere face-to-face-behandelingen. Het uitvalpercentage bij online behandeling is zelfs lager. Mede door de combinatie van online en gesprekken op locatie worden de behandelingen effectiever en efficiënter.

Doelmatig

Parnassia Groep wil voorloper zijn op het gebied van innovatie in de geestelijke  gezondheidszorg. Marc Blom, psychiater en lid van de raad van bestuur van Parnassia Groep: “We constateren dat het inzetten van technologie de effectiviteit en doelmatigheid van een behandeling in veel gevallen verhoogt. Ook zorgt het er in veel gevallen voor dat mensen hun behandeling als prettiger ervaren.”

Onze innovaties

  • Super Brains: de app die mensen met AD(H)D helpt de regie te houden.