E-health bij Parnassia Groep: resultaten en cijfers

E-health bij Parnassia Groep: resultaten en cijfers

200x200+liggende+vrouw+met+laptop.png

Iedere maand hebben meer dan 92.000 mensen toegang tot een of meerdere van onze online behandelingen of het zelfhulpaanbod.

Online zelfhulp: direct aan de slag

Alle cliënten die bij een van de organisaties van Parnassia Groep in zorg komen, krijgen een inlog voor het e-health warenhuis. Dit is een gemeenschappelijk platform waar al ons online aanbod te vinden is. Parnassia Groep heeft meer dan 100 e-health modules beschikbaar, dwars door alle ziektebeelden heen. Van psycho-educatie voor mantelzorgers tot alcohol of zelfbeschadiging onder controle.

Resultaten

Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als de reguliere face-to-face-behandelingen. Het uitvalpercentage bij online behandeling is zelfs lager. Mede door de combinatie van online en gesprekken op locatie worden de behandelingen effectiever en efficiënter. Cliënten vullen online hun opdrachten in, zoals het bijhouden van een digitaal dagboek. Hierdoor is het voor de behandelaar mogelijk om sneller met de cliënt tot de kern van het probleem te komen en deze aan te pakken.

Aantallen

Gemiddeld zijn er maandelijks 15.000 cliënten actief bezig met een online behandeling of een zelfhulpmodule.