Nieuws

Componence Asset List

31 oktober 2019

regulier-roeienherstelspecial.png

De Herstelspecial is een prijs voor initiatieven op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. Het roeiteam van Antes, “Roeien in Herstel”, ontving een geldbedrag van 10.000 euro. Hiermee kan de droom van een eigen sloep gerealiseerd worden.

Roeien in Herstel

Het project is een initiatief van Adrie Sluimer, oud-marinier en ex-verslaafde. Hij werkt als ervaringsdeskundige bij Antes. Toen Adrie in de herstelperiode van zijn eigen verslaving mee roeide met andere oud-mariniers, merkte hij dat het hem goed deed: het hoofd leegmaken en weer als mens gezien worden. Die ervaring moest hij delen met anderen in zijn situatie vond hij. Het roeiteam “Roeien in Herstel” was geboren.

Inmiddels is dat idee een serieus project geworden. Zo leverden de mannen van het roeiteam onlangs een topprestatie tijdens de prestigieuze Great River Race in Londen. Het team kon tot nog toe altijd dankbaar gebruik maken van sloepen van de Koninklijke Marine. Maar een eigen sloep, dat is een grote wens. Met het gewonnen bedrag kan deze er komen. De eigen boot zal in 2020 te water gelaten worden.

VGZ GGZ Herstelspecial

De Herstelspecial is een initiatief voor en door ggz-instellingen. Veel mooie projecten op het gebied van herstel, eigen regie en herstel ondersteunende zorg kunnen niet betaald worden vanuit de zorgverzekeringswet. Daarom zetten ggz-instellingen geld opzij voor de Herstelspecial. VGZ en MIND gebruiken deze bedragen om jaarlijks een aantal initiatieven een financieel steuntje in de rug te bieden met de VGZ GGZ Herstelspecial.

Het AD volgde het team in voorbereiding van de Great River Race in Londen, lees het artikel.