Nieuws

Componence Asset List

18 maart 2020

regulier-vrouw-laptop-telefoon.png

De maatregelen die vanwege het coronavirus worden genomen, drukken een enorme stempel op ons dagelijks handelen. Nu de komende weken alle scholen dichtzijn en er wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken, krijgen de zorgbedrijven van Parnassia Groep veel vragen over het doorgaan van afspraken. Parnassia Groep snapt deze vragen en heeft verschillende oplossingen om behandelingen door te laten gaan.

Eén van de meest prangende onderwerpen is hoe en waar de afspraak door kan gaan. Parnassia Groep anticipeert hierop door patiënten actief toe te leiden naar andere vormen van hun behandeling. Zo is een telefonische afspraak een geschikt alternatief, maar ook bestaat de mogelijkheid om de behandeling 100% online te continueren. ”Wij bieden Online behandeling al langer aan en wij krijgen hierop veel positieve reacties van onze patiënten,” licht Martine Mol, manager Bedrijfsvoering bij PsyQ toe.

Online omgeving beschikbaar voor patiënten

Online behandeling wordt binnen diverse zorgbedrijven van Parnassia Groep al geruime tijd aangeboden. Voor de online behandelaren van de merken PsyQ, i-psy, Indigo en Youz is het inmiddels al de gewoonste zaak. Dat deze teams al langer werken met een online vorm van behandelen, is op dit moment van grote toegevoegde waarde: ervaringen worden gedeeld en steeds meer collega’s zien zo bijvoorbeeld de voordelen van videobellen. Zodra de afspraak wordt omgezet naar videobellen, hoeft een patiënt niet meer naar een fysieke locatie terwijl de behandeling toch door kan gaan.

”Door opschaling van de techniek, is het voor onze collega’s mogelijk te werken vanuit een online omgeving en kunnen zij in een beveiligde omgeving videobellen en chatten met hun patiënten. Patiënten worden uitgenodigd door hun behandelaar en zo kan de afspraak ‘gewoon’ doorgaan. Weliswaar niet bij ons in de behandelkamer, maar wel met de eigen behandelaar. Met de inzet van deze beveiligde online platforms blijkt maar dat we in deze uitzonderlijke situatie bijzonder wendbaar zijn als organisatie. Wij zijn oprecht trots dat we op deze manier patiënten de mogelijkheid bieden hun behandeling voort te zetten,” sluit Mol af.
 

"Online behandelen is al langer een speerpunt van Parnassia Groep. Door de huidige ontwikkelingen komt het nu in een stroomversnelling. Videobellen is een onderdeel van een 100% online behandeling en biedt door de huidige maatregelen een perfect alternatief. Het is snel op te tuigen, flexibel en persoonlijk. Parnassia Groep kijkt daarom met belangstelling naar de ervaringen die patiënten en behandelaren opdoen de komende tijd. Het is belangrijke input voor verder digitaliseren en ontwikkeling van behandelingen in de nabije toekomst." -  Annet Spijker, bestuurder Parnassia Groep