E-health

E-Health

200x200+Cornelie.png

Jouw cliënt kan gebruikmaken van e-health-programma's. Binnen de huisartszorg bieden wij de volgende zelfhulpmodules;

Start!
(het eerste gedeelte van de module Indigo behandeling, begeleid door huisarts of POH-GGZ)

Het doel van de module is het krijgen van inzicht in de problemen en hoe de problemen met elkaar samenhangen. Samen met huisarts of POH-GGZ wordt er bekeken welke vervolgstap nodig is om de problemen het beste aan te pakken.

G-schema

Met een G-schema (gebeurtenis, gedachten, gevoel, gedrag) kun je anders leren denken. Daardoor zal je je ook beter gaan voelen. In deze module werkt de cliënt dit schema uit.

Alcohol
(volwassenen)

Welke effecten heeft alcohol op je leven? Met oefeningen word je bewuster van de rol van alcohol in je leven.

Cannabis
(volwassenen)

Een zelfhulp module voor mensen die wat aan hun cannabisgebruik willen doen. Er wordt uitleg gegeven over het gebruik van cannabis, en je kan eerste stappen zetten om je gebruik te verminderen of te stoppen.

Gezond Slapen
(volwassenen)

In deze module houdt de cliënt zijn slaapritme bij en leert hij dit bij te sturen.

Gezond Slapen
(jeugd)

Deze module kan gebruikt worden voor kinderen vanaf 12 jaar om meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld het slaapwaakritme, aspecten van een gezond slaappatroon en wat je hiervoor kunt doen.

Mijn Dagboek
(volwassenen)

Mensen hebben vaak behoefte om ervaringen, gevoelens en klachten vast te leggen in een dagboek. Het ‘van je afschrijven' ervaren mensen als verlichting. Het teruglezen van de gevoelens en ervaringen leidt tot inzicht in klachten.

Opkomen voor jezelf (volwassenen)

Aandacht voor hoe je een assertieve boodschap kunt overbrengen en hoe je op bepaalde moeilijke situaties assertief kunt reageren.

Ontspannen (volwassenen)

In deze module leer je wat je aan spanningsklachten kunt doen, waar ze mee te maken kunnen hebben en hoe je je aandacht weer op andere dingen kunt richten.

Stoppen met Piekeren (volwassenen)

In deze module leer je minder te piekeren door de piekergewoontes aan te pakken, door anders te leren denken, los te laten van piekergedachten en te stoppen met piekeren.

Angst en Spanning

In deze begeleide module leren cliënten beter om te gaan met spanning en angst.

Voor ouders, over opvoeden

In deze module geven we antwoorden op veelgestelde vragen over opvoeden

 

Aanvragen e-health

Wil je meer informatie over onze e-health modules of deze gelijk aanvragen? Neem dan contact op met de relatiemanager huisartsen in jouw regio via het Verwijzerspunt.

Wat kost het?

Via het ‘inschrijftarief POH-GGZ' kun je bij jouw zorgverzekeraar e-health inkopen. De kosten voor het gebruik van e-health zijn € 25 euro per module. Als Indigo de contractering van jouw POH-GGZ met de verzekeraar verzorgt, dan is het gebruik van e-health inbegrepen.