Digitaal consulteren

Digitaal consulteren

Wist je al dat je via het Parnassia Groep portaal direct digitaal en meestal gratis een vraag kunt stellen aan onze psychiaters en GZ-psychologen? Bijvoorbeeld over hoe ADHD-medicijnen of andere medicatie toe te passen. Of dat bepaalde bijwerkingen, stemmingen of klachten kunnen optreden.

Verwijzers kunnen gratis digitaal consulteren

Digitaal consulteren is alleen voor cliënten die niet in zorg zijn bij Parnassia Groep. Is jouw patiënt dat wel? Dan benader je de regiebehandelaar van de cliënt (te zien in het Parnassia Groep portaal). De cliëntgegevens in jouw huisartsinformatiesysteem (HIS) worden automatisch bij jouw digitale consultatievraag meegestuurd naar de consultatiegevers.

Annet Anicic, huisarts in Rijswijk:

‘Zo fijn dat ik direct online contact kan hebben met een psychiater over mijn cliënten. Ik kreeg meteen antwoord en een goed advies. Dit is voor de huisartsenzorg echt van toevoegde waarde.’

Voordelen digitaal consulteren ten opzichte van telefonisch consulteren

  • Gemakkelijk vast te leggen in HIS
  • Alle cliëntinformatie overzichtelijk bij elkaar
  • Geen wachttijd voor bellen of het maken van een afspraak
  • Binnen 24 uur antwoord op jouw vraag
  • Veilig delen van gegevens


Zowel jij als onze psychiaters en GZ-psychologen krijgen na 24 en 48 uur een reminder. Zo blijft een vraag altijd in zicht, wordt deze beantwoord en geregistreerd.

Gratis of kosten?

Voor verwijzers met een contract bij Indigo, waarbij Indigo de overeenkomst met de zorgverzekeraar afsluit, is het voor de huisarts altijd gratis. Voor verwijzers met een contract bij Indigo, waarbij de huisarts zelf de overeenkomst met de zorgverzekeraar heeft afgesloten, zijn de eerste 5x consulteren gratis. Daarna wordt er contact met je opgenomen voor een eventueel vervolg.

Wil je ook helemaal gratis consulteren? Dan kun je eenvoudig overstappen via jouw relatiemanager huisartsen.

Meer informatie

Meer informatie over digitaal consulteren en het Parnassia Groep Portaal. Daar zie je ook hoe het consulteren werkt (in de video vanaf 2.40 minuten).

Indien je (nog) niet bent aangesloten op het Parnassia Groep portaal, kun je met jouw vragen ook terecht bij ons verwijzerspunt. Of contact Marike van Horik, relatiemanager huisartsen, 06 51847509 om toegang te krijgen voor Parnassia Groep portaal.