Parnassia Groep portaal

Parnassia Groep portaal

twee+vrouwen+kijken+naar+tablet+en+pc.jpg

Sinds mei 2017 kunt u met een speciaal ontwikkeld portaal direct inzage krijgen in de status van patiënten die bij Parnassia Groep in behandeling zijn. Hiermee is Parnassia Groep de eerste ggz-organisatie in Nederland die tegemoet komt aan de veel gehoorde wens voor transparantie in de GGZ. Direct, digitaal en in een veilige omgeving communiceren!

Nieuwe functionaliteiten april 2018

Vanaf april 2018 kunt u als huisarts en POH-GGZ vanuit uw eigen huisartsinformatiesysteem (HIS) in het Parnassia Groep portaal uw patiënten aanmelden voor een online zelfhulpmodule, zoals piekeren, gezond slapen of ontspannen. Of ze aanmelden voor een preventiecursus. Tevens kunt u actuele medicatiegegevens van patiënten in zorg bij Parnassia Groep inzien.

Directe terugkoppeling aan huisarts

Het Parnassia Groep portaal is een VIP-Live applicatie en verbonden met uw eigen huisarts informatiesysteem (HIS). Op deze manier kunt u direct vanuit uw eigen HIS in het Parnassia Groep portaal. Zo kunnen we op eenvoudige én veilige wijze informatie uitwisselen.

Voordelen van Parnassia Groep portaal

Met het Parnassia Groep portaal heeft u zicht op:

  • •De patiënt status: de diagnose van uw patiënt en de status van de behandeling, zoals de datum van intake en de eerstvolgende afspraak.*
  • De regiebehandelaar van uw patiënt, zijn/haar contactgegevens en op welke locatie uw patiënt in behandeling is.*
  • Verwijsinformatie: u kunt uw patiënt direct doorverwijzen naar Parnassia Groep.
  • Het ggz-profiel van uw praktijk: een totaaloverzicht van uw verwijzingen naar Parnassia Groep: Basis GGZ, Specialistische GGZ, ziektebeeld en demografische gegevens.

* Wanneer patiënten niet willen dat u geïnformeerd wordt, dan krijgt u een melding dat u niet geautoriseerd bent voor informatie.

Digitaal consulteren

Vanaf 1 december 2017 kunt u via het Parnassia Groep portaal direct digitaal een vraag stellen aan onze psychiaters en GZ-psychologen:

•Digitaal consulteren is alleen voor patiënten die niet in zorg zijn bij Parnassia Groep. Is uw patiënt dat wel? Dan benadert u de regiebehandelaar van de patiënt (te zien in het portaal).

•De patiëntgegevens in uw HIS worden automatisch bij uw digitale consultatievraag meegestuurd naar de consultatiegevers.

•Zowel u als onze psychiaters en GZ-psychologen krijgen na 24 en 48 uur een reminder. Zo blijft een vraag altijd in zicht, wordt deze beantwoord en geregistreerd.

•U kunt uw vragen en antwoorden eenvoudig opslaan in uw HIS. Altijd alle patiënt informatie overzichtelijk bij elkaar!

 

Handleiding Parnassia Groep portaal

Wilt u weten hoe u vanuit uw HIS in het Parnassia Groep portaal komt? Of hoe het precies werkt? Lees dan de handleiding.

In 2017 zijn er 150 huisartsen praktijken en eind 2018 zijn er 800 huisartsenpraktijken aangesloten op het PG portaal. Met de ontwikkeling van het Parnassia Groep portaal is een belangrijke en innovatieve stap gezet naar betere informatie over patiënten in zorg bij Parnassia Groep. Daarmee geven we gehoor aan de wens naar meer transparantie over de behandeling van uw patiënt. Uniek binnen de ggz!

Samen met u verbeteren we graag de ggz-zorg voor patiënten!

Vragen of interesse?

Het Parnassia Groep portaal is in samenwerking met leverancier Calculus ontwikkeld en is voor alle huisartsenpraktijken beschikbaar.  Vraag uw POH GGZ om meer informatie. Of neem contact op met Marike van Horik, Accountmanager Verwijzers T 06 51 84 75 09. Technische vragen kunnen via leverancier Calculus: info@calculus.nl of T (088) 528 10 20. U kunt meer lezen in de flyer.